Pulled pork = wat meer uitdaging en voldoening voor de BBQ-er

Pulled pork, lekker mals met een heerlijke rooksmaak. Een eerlijk stukje vlees, van het Limburgse Livar varken.
Het duurt even, maar dan heb je ook wat. De kerntemperatuur is leidend. Voor uitgebreide uitleg, zie de BBQ-helden.
In het kort de stappen.
- 24 uur vantevoren: in de dry rub gezet.
- Start: het vlees (8 °C) op de bbq, samen met het rookhout. De onderkant ½ tot ¾ dicht, de bovenkant ½ dicht.
- Ca. 5 uur later, 70 °C. Ingepakt in de aluminiumfolie (de Texas Crutch methode).
- Ca. 3 uur later, 85 °C. Weer uitgepakt, en wat ingesmeerd met wat ananassap.
- Ca. 1 uur later, 88 °C. Klaar! Nu nog een uur laten rusten onder een paar lagen aluminiumfolie.
- Na 1 uur rusten aan het pullen geslagen. Tenslotte, smullen maar...





Barbecuesaus recepten:
- De saus van BBQ-helden (wel veel suiker).
- Een recept met ananas als zoetmaker.