Datum: 23-02-2002

De aankomst

Na een langdurige vlucht met veel tussentijdse vertragingen kwamen we netjes op tijd om 4 uur ’s ochtends in Darwin aan. Daar hebben we maar een willekeurige hostel gekozen om eens goed uit te slapen: Globetrotters.
Aan ’t eind van de middag gingen we maar eens ontbijten. Bij terugkomst hadden we onze eerste ervaring met de wilde ’ outback’ van Australie. Een kakkerlak kroop bij de buren naar binnen. Even later ontdekten we er ook eentje tussen onze lakens! Een exemplaar van ca. 6 cm (exclusief voelsprieten). Die nacht was dus de laatste nacht bij Globetrotters.

De volgende dag zijn we verhuist naar YHA. Dit zag er stukken beter uit. We hebben het even rustig aan gedaan, wat geshopt (echte Ozzie hoeden gekocht) en een tour van 3 dagen geboekt: 1 dag naar Litchfield National Park en 2 dagen naar Kakadu National Park.
Trouwens, het is wel even wennen met oversteken wanneer de mensen aan de verkeerde kant van de weg rijden...

Litchfield
Afgelopen woensdag gingen we dus naar Litchfield. Jerry ( a really crazy Ozzy, 38 jaar) vong voor ons ’ a frilled necked lizzard’ , mooi die beesten. Joekels van termietenheuvels gezien. Op sommige plaatsen leek het wel een kerkhof door al die heuvels. Daarna gingen we door naar een plek waar je door ’n stukje regenwoud kon wandelen. We kwamen erachter dat ze dit park beter Leechfield kunnen noemen (leech = bloedzuiger). Ik, Raymond, heb er enkele van me af moeten slaan en Audrey heeft eentje gevoed. Gelukkig wist ze ’t niet en zag pas achteraf liters bloed in haar sandalen. Ook de bus was een bloedbad geworden! Medereizigers hadden de bloedzuiger in de bus zien kruipen, door ’t vele bloed kon deze maar amper vooruit komen.
Maar het was ook wel leuk hoor in Leechfield. We hebben ook nog diverse watervallen bezocht en erin gezwommen. De dag begon mooi maar aan het eind van de dag werd het ons toch wel duidelijk wat moeson inhoudt. Een warme hoosbui bij 30 graden. Op sommige punten boven aan de berg gaf dat een erg mooi uitzicht.

Kakadu dag 1
De volgende dag gingen we naar Kakadu. Maar voor dat we in Kakadu arriveerden, hebben we nog een Jumping Crocodile Cruise op de Adelaide River gedaan. De krokodillen laten zich in de wet season niet zo makkelijk zien, omdat ze dieper in het water liggen. Desondanks hebben we er in totaal 5 gezien, ze waren alleen een beetje lui om te springen. Dit komt door de temperatuur, want ze schijnen in de late middag en avond een stuk actiever en agressiever te zijn. Ze kunnen hoog springen. De boot is best laag, tja ... ze zijn er wel eens op gesprongen. Gaaf!
Gelukkig hadden we die dag het weer mee. Zo nu en dan even ’n druppel. In Kakadu startten we met een fikse wandeling via een kleine waterval door de bush (dus niet altijd wandelpaden want die stonden blank), met een pittige berg beklimming. Onze begeleider was aardig fanatiek waardoor we ons regelmatig wel afvroegen of dit wel verantwoord was. Stel....
Audrey is halverwege achtergebleven, omdat ze de hoogte niet meer zag zitten. Zo alleen in de busch achterblijven is na een half uur best scary. Stel...
De klim was het uiteindelijk wel waard. Enkele rotstekeningen van de Aboriginals gezien en
het uitzich was schitterend. De dag werd afgesloten met een wandeling naar ’n waterval om daar te zwemmen. Om 9 uur ’s avonds kwamen we bezweet en vermoeid aan op de plek waar we met z’n allen hebben gegeten en overnacht. Iedereen was bekaf... Gelukkig hebben we zelf geen last gehad van de muggen, want door de wet season zijn die in grote getallen in de ochtend en avond actief. Met z’n achten op een kamer maakt de kans kleiner dat jezelf het slachtoffer wordt...

Kakadu dag 2
De volgende ochtend weer vroeg uit de veren voor de volgende grote wandeltocht en klim door de bush. Alleen verliep deze wat wateriger. ’s Nachts was er al flink wat regen gevallen waarbij verschillende wegen werden doorkruist door overstromende rivieren. Na ca. 5 minuten wandelen was het weer moesontijd. Het begon te hozen en een regenjas had helemaal geen nut meer. Nick, de tourguide heeft nog een slangetje gevangen. Eindelijk aangekomen bij de waterval was het door de wilde stroming niet verantwoord om daar te zwemmen. Terug aangekomen bij de 4WD stelde onze begeleider voor om of naar een andere waterval te gaan of naar het Aboriginal cultuurcentrum te gaan. Unaniem werd ervoor gekozen om dit centrum te bezoeken!
Ondanks de vermoeidheid en de spierpijn werd die dag afgesloten met een maaltijd en zijn we, samen met een stel gezellige Engelsen en Ozzies (= Australiers), doorgezakt.

En dan...
Morgen, zondag, gaan we naar Alice Springs. En, jawel Maurice, het weekend erna zitten we in Melbourne. A.s. maandag start onze driedaagse tour naar Ayers Rock, the Olga’s en Kings Canyon.