Datum: 18-12-2009

Hola!

Zó, eindelijk hebben we in Santa Clara een pc mét internet weten te vinden. Pc´s zijn schaars en al helemaal met internet. hihi

Na de vakantie zullen we de verhalen en foto´s allemaal publiceren. Hier is dat te lastig. Tot nu toe hebben we een fantastische reis achter de rug.
Havana - mooie casa, oude stad te toeristisch, domino, kunst, schaars ijsje eten met alleen de smaak chocola en nog veel meer.
Viñales - paardje rijde door een landschap met mooie tafelbergen, cigaren roken, rum drinken, mojito, salsa.
Playa Larga - via een slechte maar mooie-interessante binnendoor weg zijn we in Playa Larga aan de Varkensbaai aangekomen. In verband met krampen en reizigersdiaree niet naar moeras met interessante dieren geweest. Verder hier totaal niks.
Playa Giron - een betere casa dan in Larga. Hier hebben we ff bijgetankt aan Caleta Buena. Dit is een natuurlijke zeepool met wat koraal en papegaaivissen.
Trinidad - echt een stad waar je moet relaxen, want anders ben je er als verwende reiziger zo binnen een paar uur weg. Lekker geluierd aan Playa Ancon, salsales gehad en natuurlijk de piña coladas en mojito´s . Super mooie casa en lekker eten.
Santa Clara - net met regen gearriveerd. Grote saaie stad maar wel met internet. Morgen gaan we naar het Mausoleum van Che Guevara.

Lifters - dat is hier heel normaal om die mee te nemen. Maar ja wie selecteer je dan. Het vervoer is hier schaars voor de mensen, vandaar dat er vanalles wordt gebruikt. Wij nemen er ook regelmatig mee, best gezellig en soms ook heel stil.

Spaans - het is toch wel heel erg handig als je buiten het vakantie Spaans ook nog wat andere dingen kan zeggen. Engels kennen ze nauwelijks tot niet. Eigenlijk leren we hier veel sneller meer Spaans dan bij een cursus in Nederland. hahahaaha.
Je zegt iets en je krijgt gelijk een heel verhaal terug.

De Cubanen - zijn een heel hartelijk, goedlachs, sociaal, oprecht, ondernemend en hardwerkend volk. In Trinidad merkte je al heel goed wat het toerisme met de aard van de mensen doet. Heel veel bedelaars en sjageraars. Irritant.

Eten - altijd rijst, aardappelen, kip of vis, heel veel fruit mmmmmm en bij ontbijt nog ei. Eigenlijk nog geen variatie. Tja we zijn als Nederlander verwend met zo veel variatie aan eten. Voedsel in supermarkten is schaars. Eigenlijk zijn het geen supermarkten maar een soort winkel met van alles en nog wat. In de Casas eet je nog altijd het beste, maar wel hetzelfde.


Onze reis verder - Remedios met zijn carnaval-kerst-parades - via ... naar Siera Maestra het begin van de revolutie - met kerst in Santiago de Cuba, stad van de muziek - tot slot ergens aan de kust bij Holguin verder relaxen.


KERST - Tja we hebben wel kaarten op de brievenbus hier gedaan. Alleen hebben we vernomen dat het wel eens een maand kan duren voor ze aankomen. Als ze uberhaupt aankomen... ze houden hier namelijk van postzegels... die smaken schijnbaar lekker.

DUS toch voor de zekerheid...
Een hele fijn kerst en een super 2010. Bedankt voor dit super mooie huwelijkscadeau.

hasta luego y muchas besas
Raymond y Audrey