Datum: 31-03-2003

Onze aankomst op Koh Samui
De gehele reis van Chiang Mai, via Bangkok, naar Koh Samui liep voorspoedig. Raymond had alleen per ongeluk zijn zakmes verstopt in de handbagage en dat mag niet... Ze letten dus goed op!
Het vliegveld van Koh Samui ziet er zeer pitoresk. Koh Samui is wel duidelijk een toeristeneiland. De prijzen zijn een stuk hoger, er lopen veel meer toeristen rond (hoewel dit nu meevalt. Waarschijnlijk in het hoogseizoen nog veel meer.) en natuurlijk is er internationale keuken (McDonalds, Burger King, Haagen Dasz, pizatenten :-)
De Thaise keuken, die je meer achter de toeristenzone vindt, is hier voornamelijk gebaseerd op vis. Mmmmm, heerlijk! De natuur op het eiland is mooi, kokosnotenpalmen en een regenwoud. Van het koraal hoef je hier niet veel te verwachten, het is namelijk dichtgeslibt en dood.

Dagtrip naar Angthong National Marine Park
In het reisgezelschap van onze jungletoer in Chiang Mai zaten twee andere koppels (Emma en Johan uit Zweden, Martha en Rich uit Canada), die nu ook op Koh Samui vertoeven. Aangezien het klikte tussen ons allen en besloten we samen iets op Koh Samui te ondernemen. Dat werd een dagje naar het natuurpark Angthong, een beschermde eilandengroep.
Een zeer relaxt bootreisje van 2 uur bracht ons naar de eilandengroep. Hier hebben we in een kayak rond de rotsen gepeddeld en grotten verkend. Het zag er schitterend uit!!! Tenslotte peddelden we naar een eilandje met een binnenlands meer (verboden om in te zwemmen). Na een pittige klim had je een schitterend uitzicht op het meer en de omringende zee en andere eilanden. De boot trok tijdens onze lekkere lunch verder het noorderlijkse puntje van de eilandengroep, waar we weer gezellig gingen kayakken. Dit was echt leuk! Het hoogtepunt was het peddelen door een grot waarna je midden in dat eiland terecht kwam. De dag werd afgesloten met wat snorkelen en acrobatische duiken vanaf de boot.
Het koraal rond Samui en Angthong valt vies tegen. Bijna alles is dood. En doordat het de afgelopen dagen nogal ruw weer was geweest, was het water ook nog eens erg troebel. Jammer.

Tot slot
Het klikte zo goed tussen de dames, zodat zij hebben besloten om vanmiddag te gaan shoppen. De mannen moeten genoegen nemen met een kroegentocht, beginnend in een Irish pub ;-)

Dit zijn onze laatste daagjes in Thailand, dus dit zal ook wel het laatste verhaaltje zijn dat we publiceren. Tot ziens maar weer in het koude kikkerlandje...