Datum: 20-03-2003

Dag 1
Met een groep van 8 mensen - 7 Nederlanders en 1 Engels meisje - hebben we de eerste dag een bezoek gebracht aan: een pottenbakkerij, the floating (drijvende) market, de brug over de River Kwai, het oorlogsmuseum en -kerkhof en overnacht in de Flotel op de River Kwai.
Bij de pottenbakkerij konden we zien hoe de mensen met eigen handen plantenpotten maakten. Dit gebeurde in een loods, waar het stoffig, zanderig, gigantisch heet en benauwd was.
Onze toer vervolgde met een longtail boot richting de beroemde floating market. De longtail boot is een smalle langwerpige boot (2 personen breed) met achterop een dikke motor. De vrouwen bij de floating market verkopen in alle vroegte van de dag hun waren (voedsel, kleding en souveniers) in hun bootje op het water. Het leuk om te zien alleen erg toeristisch.
Na de lunch ergens bij een typisch Thais restaurantje bracht onze gids Fung ons naar de beroemde brug over de River Kwai en het bijbehorende eenvoudig museumpje en kerkhof. De orginele houten brug bestaat niet meer. De tweede metalen brug is een grote toeristische attractie. Jammer dat ze allen toeristische moderne gebouwen gelijk aan de brug hebben gebouwd, zodat de historische waarde erbij in het niet viel. Desondanks hadden we het niet willen overslaan. Het museumpje gaf een goed beeld van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de krijgsgevangen (o.a. 3500 Nederlanders) hebben moeten werken. De hollywood film klopt totaal niet. Erg indrukwekkend.
Aan het einde van de dag werden we met een longtail boot over de River Kwai naar ons Flotel gebracht. Dit was een op bamboe drijvend houten hotel midden in de jungle. Omdat er geen electriciteit was, waren er alleen olielampen als verlichting aanwezig. Wat een mooie omgeving zeker onder de heldere hemel met volle maan! Zo romantisch, rustig en relaxed. Lekker gegeten en een hele gezellige avond met de groep doorgebracht.

Dag 2
Na lekker uitgeslapen te hebben stond die dag weinig op het programma, namelijk een treinreisje over een deel van de River Kwai spoorlijn. Het andere deel is niet meer in gebruik, omdat het is overwoekerd door de jungle. Met het boemeltreintje zijn we na een 2 uur durende rit door de landelijke omgeving bij de brug over de River Kwai aangekomen. Halverwege de middag zijn we al bij ons volgend hotel gearriveerd. Dit hotel lag aan de river op een klein eilandje bij Kachanaburri. Hier hebben we heerlijk aan het zwembad gehangen. Het avondeten bestond dit maal niet uit rijst maar uit lekker Franse frietjes... mmmmmmm Daar hebben de Brabanders (Martijn en Dennis) ons geleerd hoe je met giechelende Thaise meisjes communiceert over een likijsje -> likkie likkie of met spoon en dit vooral met gebarentaal duidelijk makend. hahahahaha Wederom een onwijs gezellige avond.

Dag 3
Dit keer moesten we vroeg op om onze tocht voort te zetten naar de watervallen. Deze waren erg mooi en we hebben lekker tussen de visjes gezwommen. Na de lunch heeft Fung ons het grootste boeddhistisch monument in Nakon Pathom. Dit monument noemen ze een chedi (een klokvormige stupa). Deze stupa is een bewaarplek voor de as van Boeddha. Fung gaf ons hier wat uitleg over de verscheidene posities van boeddha en boeddhistische gebruiken. Heel boeiend en mooi.
’s Avonds bij terugkomst in Bangkok hebben we een kroegentocht rond Kao San Road met Martijn en Dennis gedaan. :)

De planning
We vinden het beiden heel bizar dat met die startende oorlog in Irak we bezig zijn met het verder plannen van onze vakantie. Tja...
Vrijdag vertrekken we ’s ochtends met de lokale bus richting de voormalige hoofdstad Ayutthaya zo’n 70 km boven Bangkok. Zaterdag zullen we dan met de trein (12 uur) verder naar het Noorden trekken, namelijk Changmai. Dan zullen we weer iets van ons laten horen...