De Chatbox

Druk op de knop als de chatbox zich niet automatisch heeft geopend.

Een korte uitleg

Deze chatbox is voor ons persoonlijk, als alternatief voor MSN Messenger. Op het werk wordt er gebruik gemaakt van een firewall. Hierdoor is het gebruik van MSN Messenger niet mogelijk (een extra gaatje in deze muur voor Messenger wordt niet toegestaan...

De chatbox bestaat uit 3 delen. Bovenaan kun je het berichtje intypen en versturen. Daaronder verschijnen de door jou en anderen verstuurde berichtjes. En tenslotte kun je wat persoonlijke instellingen opgeven. Een chat-naampje verzinnen is verplicht. Allereerst een uitleg van al deze instellingen onder de streep.
Settings verbergen - knop: Hiermee kun je de onderstaande instellingen verbergen of tonen. Waardoor je de chatbox verder kunt verkleinen en onopvallender maakt.
Kleur: Kies een leuk kleurtje uit waardoor de chatbox nog onopvallender op het scherm staat en de baas het niet meteen opvalt als tie over je schouder meekijkt.
Smileys: Onder het invoervenster staat een rijtje smileys. Door het vinkje weg te halen verdwijnt deze toolbar en ziet je baas niet al die gekke gezichtjes. Je kunt ze wel nog intypen (zie onderaan).
Melding: Zodra er, na een refresh, een nieuw berichtje is, krijg je hiervan een melding. Ook als de chatbox geminimaliseerd is, wordt deze getoond. Je kunt ervoor kiezen om dit aan of uit te zetten.
Naam: Deze wordt getoond bij 't geplaatste berichtje zodat anderen weten waar die opmerking vandaan kwam.
Refresh: Hiermee kun je het tijdsinterval instellen voor het refreshen van de chatbox. Dus controleren of er nieuwe berichtjes binnengekomen zijn. Maak het interval niet te kort. Anders heeft de chatbox geen kans om de pagina op te bouwen. Wanneer de waarde '0' is, staat het refreshen uit.
Historie: Dit bepaalt het aantal berichtjes dat in de chatbox worden getoond. Alle oudere berichtjes worden niet getoond maar wel bewaard. Je kunt ze dus tevoorschijn halen door dit aantal te verhogen.
Stijl: Indien je baas over de schouder heen kijkt, kun je hiermee de layout verkleinen. En dus de chatbox-window ook verder qua grootte aanpassen.

Je kunt het window van de chatbox minimaliseren. Zodra er een berichtje binnenkomt (na een refresh) krijg je daarvan een melding (als je die optie hebt aangezet).

Door op de knop [Refresh] te drukken, wordt meteen gekeken of er nieuwe berichtjes zijn (handig als het automatisch refreshen te lang duurt). Je instellingen blijven hetzelfde zolang de chatbox-window open staat. Gebruik niet de refresh-button van je browser (F5 bij Internet Explorer) want dan wordt de laatste actie opnieuw uitgevoerd. En dan wordt bijvoorbeeld je berichtje voor de tweede keer verstuurd.

Een berichtje plaatsen is eenvoudig. Type de tekst in en druk op de knop [Verstuur]. Zolang je aan 't typen bent, zal de browser niet refreshen. Er zijn smiley's beschikbaar:
:) =       ;) =       :D =       :P =       :( =       :(( =       :O =       8) =       OK =      
Maar je kunt ook gebruik maken van de smiley-toolbar. Een klik op de gewenste smiley en die wordt aan het bericht toegevoegd. Verder kun je ook zelf HTML-codes intypen.

Tenslotte kun je met de knop [Verwijder alles] alle opgeslagen berichtjes in 1x verwijderen (dus ook die al niet meer zichtbaar zijn).