Thailand

Thailand
Klik op de foto voor een vergroting.

Onze ervaringen in Thailand, maart 2003.

Onder de knop Thailand zijn weer onze belevenissen te lezen. Hier vind je de foto's van Bangkok, Ayuthaya, Chiang Mai, Ko Samui en de tours die we gemaakt hebben.
Maar we beginnen met een schitterende panoramafoto, gemaakt op een van de eilanden van het Ang Thong Nationaal Maritiem Park bij Ko Samui.
Klik op de foto voor een vergroting.
panoramafoto van het Ang Thong Nationaal Maritiem Park

Klik op de gewenste foto om de afbeelding op ware grootte te zien in een nieuw venster of tabblad.
Hang met de cursor boven de foto om de toelichting te lezen (als die aanwezig is).
De bekende, beruchte en stinkende driewieler: de tuk-tuk. Een andere vorm van openbaar vervoer. De riviertaxi meert aan. Voor nog geen 20 cent kun je mee. Soms moet je als buspassagier een handje meehelpen. Op iedere hoek van de straat kun je heerlijk eten. Vers bereid! Of je kunt een coctailtje nemen aan de VW-bar. En rechts kun je terecht voor heerlijke flensjes.
Voor de liefhebbers: gefrituurde sprinkhanen, kakkerlakken, wormen en schorpioenen. Mmmmmm….. Niet iedereen heeft een kraam of kar om te verkopen. Gedroogde kwallen. Boven het houtskoolvuurtje grillen en dan door de wringer. Het heeft iets weg van chips met een vissmaakje. De manier om die breekbare eieren te vervoeren.
Pantip Plaza, het mekka voor de computerfreak. Een warenhuis van 5 etages vol met kleine computerwinkeltjes. DE miss Heineken van Thailand. Even bijkomen met een Singha biertje, het Heineken van Thailand. Je mag geen verstoppertje spelen hier! Een van de schoonheden binnen de poorten van de Grand Palace.
…en van dichtbij. De liggende buddha van Wat Pho. Grand Palace by night. De weekend markt (Chatuchak Market) in Bangkok. Meer dan 5000 kraampjes en 200.000 bezoekers. Lekker druk…
Het echte vakmanschap. Honderden potten worden hier gemaakt. Een bezoekje aan een drijvende markt. In een longtailboot over het water. Dit is een ranke boot met achterop een flinke vrachtwagenmotor. En scheuren maar… Een scheepswerf voor longtailboten…
De (ijzeren) Bridge on the River Kwai. Dit deel van de Birmaspoorlijn is nog dagelijks in gebruik. Rijdend over de beruchte spoorlijn naar de bekende brug. Het drijvende hotel op de River Kwai waar we de eerst nacht waren. Alleen olielampen als verlichting. Phra Pathom Chedi in Nakhon Pathom, de grootste ter wereld.
Dit beeldje van Buddha is niet aan restauratie toe, maar is volgeplakt met blaadjes bladgoud als offer. Al is het nog zo'n bouwvallig huis, er staat altijd een prachtig altaar bij. Even genieten… Ayuthaya's historische tempels. Deze staan op de wereld monumentenlijst van Unesco.
De luxe 2e klas wagon van de trein naar Chiang Mai. Inclusief catering. Eindelijk een hapje in de restauratiewagen. Een lokale markt in Chiang Mai. Zij is bezig met het verjagen de vliegen boven de uitgestalde vis. Met deze twee monnikken hebben we gezellig zitten babbelen. Straatnaambordjes bij een van de poorten van Chiang Mai.
De Sangthaew, een omgebouwde pick-up als taxi. Naast de tuk-tuk, het vervoermiddel in Chiang Mai. Enkele monnikken brengen een bezoekje aan 'n tempel. Onze wandeltocht ergens buiten Chiang Mai bracht ons langs rijstvelden. De rijstvelden in het droge seizoen.
Al zit je aan de andere kant van de wereld in 'n bergdorpje, overal kennen ze elastieken. Het kamp waar we tijdens onze trekking hebben overnacht. Het linker gebouw was de wc… …en dit was de douche. Zo'n badkamer heb je niet in je Vinex-woning. Raymond ligt heerlijk te snurken onder het muskietennet. Bamboerafting: een natte aangelegenheid.
Is weer eens wat anders dan de auto, trein of bus. Het schitterend aangelegde vliegveld op Koh Samui. Deze wagens brachten je van en naar je vliegtuig. Met dit uitzicht werden wij wakker in ons huisje op Koh Samui. En zo zag ons huisje eruit vanaf de zee. Een lekker relaxed boottochtje naar het Ang Thong Nationaal Maritiem Park.
Kayakkend langs de kustlijnen en genietend van het uitzicht en de rust. De Big Buddha op Koh Samui. Op Bangkok Airport zat de angst voor SARS er al aardig in…