Australië

In Australië maakte ik ook mijn maagdelijke sprong in het diepe...
Locatie: in de buurt van Cairns. Hoogte: 50 m (zie ook A.J. Hackett, Cairns, North Queensland, Australia).
Natuurlijk is dit vastgelegd voor het nageslacht! Da´s 1 minuut en 27 seconden lang genieten... (WMV-filmpje 1 MB).
Voor de kabeljunkies is er ook een MPEG1-versie van topkwaliteit te verkrijgen (formaat van 14 MB...).

Fotografische indrukken van onze reis door Australië, feb. - mrt. 2002

Ons reisverslag van AustraliŽ kun je nalezen op die speciale pagina. We hebben natuurlijk ook enkele foto's gemaakt daar in Aussieland. Een paar van die kiekjes kun je hieronder terugvinden.
De volgorde van de foto's komt overeen met onze reis.

Klik op de gewenste foto om de afbeelding op ware grootte te zien in een nieuw venster of tabblad.
Hang met de cursor boven de foto om de toelichting te lezen (als die aanwezig is).
Jerry, onze gids, had dit exemplaar supersnel bij zijn staart gevat. Wat een venijnig beestje... Een van de vele watervallen in Litchfield National Park. Dezelfde waterval uit een andere ooghoek. Hier is duidelijk te zien dat de moeson nog niet voorbij is.
Zo dichtbegroeid kan Litchfield zijn. Nog meer regenwoud... Audrey ploetert door het regenwoud van Litchfield. Schitterende plekjes met kristalhelder en drinkbaar water. Dit ventje (of vrouwtje) kun je in die regionen aantreffen.
Het broertje (of zusje)... De groep waarmee we op ontdekkingstocht gingen in Kakadu National Park. Hier is de natuur totaal anders als in Litchfield. Een mooi uitzicht op een klein stukje van het park. Maar het uitzicht zou nog beter worden... We begonnen te klimmen en te kruipen...
En nog meer te klauteren... Nog wat gekke fratsen uithalend... En dan eindelijk de top bereikt. Met een adembenemend uitzicht. Onderweg kwamen we ook nog schitterende aboriginaltekeningen tegen. Op naar ons volgend avontuur. De blubber bedwingend.
En soms was het pad helemaal verdwenen... De volgende dag bleek dat het die nacht nogal had geregend. Met alle gevolgen van dien. Dan heb je echt een 4WD nodig! Opnieuw een klim gemaakt voor een schitterend uitzicht. Door de regen was deze waterval te wild geworden om nog in te zwemmen. Dus alleen maar een foto gemaakt (met moeite want de rotsen waren glibberig). We zijn aangekomen in Alice Springs. Dat plaatsje ligt wel een beetje afgelegen...
De Todd-river. Meestal staat deze dus droog. En dan worden er bootwedstrijden gehouden van het type Flintstone! Op onze tour naar Uluru (Ayers Rock) kwamen we deze jonkies tegen. Ze voelen heerlijk zacht aan. Pas enkele maanden oud (de kangaroo dus...). We naderen Kings Canyon waar we gaan wandelen.
Na een stevige klim staan we boven op Kings Canyon. In de verte zie je de parkeerplaats liggen. Al wat verder in de canyon... We moesten naar de rand kruipen. Waarom? Dat werd duidelijk toen we over het randje keken... We begonnen met mooi weer maar we eindigden met regen. Heel veel regen zelfs! En dat leidde tot gevaarlijke situaties. De canyon was een grote waterval geworden!
De volgende dag weer schitterend weer. Op weg naar The Olgas. Ook daar weer wandelen en klimmen, maar nu bij ca. 35 graden. Maar het uitzicht was adembenemend. Dit punt heer The Saddleback en geeft uitzicht op The valley of the winds. We kregen er niet genoeg van...
Onze laatste blik op The Olgas. Nu echt onze allerlaatste blik op The Olgas. En daar is tie dan eindelijk. Uluru (Ayers Rock), de beroemde rode rots midden in AustraliŽ. Maar de zon ging al onder. Op aanraden van onze gids deden we in de ochtend de basewalk. Een wandeling van 9 km om Uluru heen. En daar kregen we geen spijt van... De zon is net op en schijnt zijn rode gloed op de rode rots...
Een schitterend kleurenspel! En zo lang het duurde, ontzettend ervan genoten. Al gauw kwamen de wolken en dit waren dan ook de laatste zonnestraaltjes. Men kan de rots beklimmen, als het dit tenminste toelaat. Wij hadden het zowiezo niet gedaan want de aboriginals vinden dat niet zo prettig. En echt Australisch plaatje...
Op afstand lijkt Uluru een grote klomp te zijn. Dichtbij is het duidelijk een ruwe rots. Rond de middag was die mooie rode rots grauw en grijs geworden... Het hoogtepunt van onze autorit langs The Great Ocean Road: The Twelve Apostels. Helaas zat hier ook het weer niet mee. Desondanks was het uitzicht indrukwekkend. Deze apostelen zijn door weer en wind gevormd.
En geven nu langs de kust een sprookjesachtige indruk. Sydney. We kwamen de dag na Mardi Grass aan. Een reclame van Wonderbra probeerde de homostelletjes nog op andere gedachten te brengen... In Sydney vind je oud en nieuw naast elkaar. De bekende Harbour Bridge en The Opera House. Onderweg naar de Blue Mountains gingen we even bij een dierenpark lang. En daar kwamen we dit lief beestje tegen.
Ook deze snuiter liepen wij in dat dierenpark tegen het lijf. Een supergrootte marmot: de wombat. Dit beestje is bijna 1 meter lang. De albinokangaroo bestaat dus ook... We zijn op het strand aangekomen van Byron Bay. Een gezellig plaatsje met een mooi strand en enorme golven! Helaas was ons bezoek van korte duur. Bepakt en gezakt wacht Audrey op de trein.
Dit is de groep waarmee we een self-drive safari hebben gedaan op Fraser Island. Onze uitstekende chauffeur en gids op deze zandduin... De meeste tijd reden we op het strand, daar kon je nog een beetje doorrijden. Wel even opletten voor vliegtuigen. Op de wegen in het binnenland had je echt een 4WD hard nodig. De eerste avond hebben we op een camping gezellig een kampvuurtje gemaakt, aardappels gepoft en maiskolven geroosterd. Oh ja, en ook nog een blikje bier gedronken...
Indian Head. Een rotspunt waar we helaas alleen een zwarte manta in het water zagen. Verder was wel het uitzicht adembenemend. Zowel naar links... ...als naar rechts kon je mooi uitkijken over het eiland. Uitzicht over de Champagne Pools. De enige plek waar je in zeewater kon zwemmen. En dat hebben we natuurlijk ook gedaan (nou ja, zwemmen...).
Ook hier een schitterend uitzicht. In de verte zie je dus Indian Head liggen, waar de vorige foto's waren gemaakt. Op het eiland kom je ook een meer tegen, vol met schildpadjes. En langs de kust heeft men voor de toeristen maar dit oud wrak laten liggen... De tweede nacht hebben we gekampeerd in de duinen langs de kust, opnieuw met kampvuur. Onder een heldere hemel met ontelbaar veel sterren! Lake Wabby. We hebben er alleen naar gekeken, niet in gezwommen in verband met de tijd die we nog over hadden.
Tenslotte Lake McKenzie. Het moge duidelijk zijn waarom we hier toch even in wilde zwemmen. Wat een bounty eiland is Fraser Island. Hier zullen we nog regelmatig over dagdromen... Ons laatste ontbijtje in Hervey Bay. Deze hostel was heerlijk en dat voor weinig geld. The Great Barrier Reef. Als je er zo met je neus bovenop zit, lijkt het niet veel voor te stellen. Maar schijn bedriegt... Raymond gaat maar eens een kijkje onder water nemen.
En glunderend heeft hij zijn allereerste duik overleeft! Zelfs met een eenvoudig onderwater cameraatje kun je al deze kleurenpracht vastleggen. Ook stikt het van allerlei soorten vissen maar die zijn moeilijk vast te leggen. Koraal wil wel even poseren voor de foto... Toch nog even het clownsvisje (Amphiprion percula) betrapt. Deze soort leeft alleen maar in dit zachte koraal en zoekt daarin bescherming. Het koraal zelf scheidt ook een giftig slijm uit waar alleen dit visje tegen kan. Ja, ja, we hebben goed opgelet bij Reef Teach... Het blijft een mooi uitzicht...
Een blauwe zeester (Linckia laevigata) half verscholen onder het koraal. Mijn maagdelijke sprong in het diepe!